HTML

psmith szingapúri kirándulása

psmith szingapúri kirándulása

Friss topikok

  • onetom: kis pontositas: a "kizartak singaporebol" ugy ertendo, h "not eligible to enter under current poli... (2011.08.07. 04:52) fizu
  • suan2: A nyúl éve van most, de nem tudom mit jósolnak a kínaiak, nem tudok kínaiul :) Újságot nem szoktam... (2011.02.09. 04:47) BÚÉK
  • katonadavid: Nice. Lehet látták, hogy kezd borulni az ég és úgy voltak, a Nagy Sensei majd megoldja a helyzetet... (2011.02.02. 16:28) tűzoltó
  • sumani: Örülök, hogy jáccani is van időd és kedved. Nálunk itt havas hideg idő van. Te még mindig rövidgat... (2011.01.24. 08:57) játékok
  • suan2: @sumani: Nem szedtem fel. Bar merlegem nincs, de szvsz nem vagyok sulyosabb, mint amikor eljottem. (2011.01.03. 11:05) KKK

Linkblog

szombati sietség

2010.06.19. 19:32 suan2

Megnéztük még egyszer ezt a Software Park Phuket-et. Ma koradélután tettük mindezt, amikor tudtuk, hogy este megyünk vissza Szingapúrba :) De legalább nem unatkoztunk a reptérre menet, meg a reptéren se kellett sokat várni :P

Én nem számítottam rá, de még így szombaton is voltak emberek az épületben. Az egyik cég vezetőjével el is beszélgettünk (pontosabban fogalmazva inkább ő beszélt, mi csak hallgattuk amit mesélt), és tök érdekes dolgokat mondott a Thaiföldi munkalehetőségekről, vízumkérdésekről, meg még sok minden másról is.

Nem akarom nagyon reklámozni, de szimpatikus fickó volt, Németországból származik, és thaiföldön belül egy olyan céget szeretne összehozni, amelyben különféle országokból származó dolgozók lennének összeszedve (de nem thaiföldiek, mert azokra spéci helyi törvények vonatkoznak, amelyek nagyon védik őket). Egyedi elvei vannak a cégvezetésről: szinte teljes kötetlenséget és szabadságot kínál a dolgozóinak, de cserébe a fizetés is a megszerzett projekteknek megfelelően alakul. Vagyis ha van munka, akkor van fizu, ha nincs munka, akkor nincs... Ettől függetlenül jó dolgokat mondott, ők alapvetően Typo3-mal foglalkoznak, ami mondjuk annyra nem tetszett, de lehet hogy a szabadság és a thai nők kárpótolnának mindezért ;) Tehát potenciális munkalehetőségnek tekintem ezt a céget.

A fickóval jól elbeszéltük az időt, és aztán sietni kellett haza, mert még össze is kellett pakolni, a macskák sorsát is le kellett rendezni, meg a házban talált újabb problémákat is el kellett mondani az építtetőnek, mielőtt elindultunk volna... Végül sikerült 18:40-kor elindulni a 20:20-kor induló repülőre, úgy hogy fél óra az út autóval a reptérig. De azért elértük a gépet, és még enni is volt időnk.

Valamint az is kiderült, hogy a kutya sem nézi, hogy van-e visszafelé irányú repjegye az embernek, anélkül is beengednek Szingapúrba. Nekem mondjuk van, de Tominak nem volt.


A kevésbé tapasztaltaknak összefoglalnám a repülőbe való beszállás menetét. A repülő indulása előtt 2 órával nyit ki általában a "check in" kapunak nevezett dolog, ahol le kell adni a bőröndöt, leellenőrzik hogy jó repülőre akar-e az ember felszállni, majd odaadják a beszállókártyát (boarding pass), amivel majd a repülőre lehet felszállni. A "check in" után még a reptéren szabadon lehet mászkálni, itt vannak a kajáldák is például. A "check in" kapuk a repülő indulása előtt fél - egy órával zárnak be.

A repülő felé vezető úton van egy újabb ellenőrzőpont, ahol a kézipoggyászt ellenőrzik, hogy van-e benne folyadék, vagy fém tárgy. Ezen kívül az embereket is ellenőrzik egy fémdetektoros kapuval, hogy van-e náluk bármi gyanús. Ha a kapu sípol, akkor kézi detektorral ellenőrzik az embert, hogy hol van rajta a fém tárgy.

Ezek után már a repülőre való konkrét felszállás következik, amire általában a repülő indulása előtt fél órával nyílik meg a lehetőség. Itt szintén ellenőrzik, hogy jó repülőre akar-e felszállni az utas.

Ennyi ellenőrzés mellett elképzelésem sincs, hogyan lehetséges, hogy valaki rossz gépre száll fel, de néha hallani ilyenekről :)

6 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://psmithsg.blog.hu/api/trackback/id/tr812094211

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

onetom 2010.06.19. 22:33:23

hat ez a www.softwareparkphuket.com/ nattyon zsirmanyos hely volt am tenyleg.
sztem tokre megeri a fis-fos 100eFt kornyeki alap fizeteser cserebe h ilyen helyen dolgozhatsz. viszonyitaskepp ez kb 15ezer baht, amibol a psmith igggen nagylabon elelt 2 hetig (igaz a szallas ingyen volt)

az epulet mogott amugy 1 nagy to van, amiben majd lehet csonakazni v meg tan uszni is majd. ha olvassak ritekesek a blogot es meg emlexenek, h beszeltunk rola, h milyen jo is lenne nyaron napkozben 1-2 orara leugrani a tiszapartra kicsit, sutkerezni, uszni, horgaszni. hat itt ezt meg lehet tenni.

de ebbol persze nem lehet meggazdagoni (legalabbis nem 1-2 ev alatt).
ha thai feleseget szerez vki es phuket kornyekerol pont - mint en is -, akkor azert ez is 1 izgalmas opcio.

azt mar psmith nem is mondja, mer alap, h itt is 1 eszmeletlen aranyos tunderke fogadott bennunket, aki mellesleg a ceg igazgatoja, annak ellenere, h most esett ki a foiskolarol?/egyetemrol? es tolja a typo3-t me'g ha csak kezdo szinten is. meg o forditotta le a typo3 konyvet thaira ha jol ertettem. hat elfogadnam masodik felesegnek, lehet...

bazeg psmith, el emailezhettuk volna a csaj gepenek a hatterkepet magunknak, mer azon o volt! hat travel riporternek meg nem vagyunk az igaziak...

1 kis korrekcio a repulozessel kapcsolatban:
a boarding pass arra valo, h utbaigazit h melyik kapunal es mikor parkol a repulod, valamit h melyik szeket kaptad a repulon.
ezzel tudsz belepni a boarding area-ba, amit az immigration officer-ek sora valaszt el a repter tobbi reszetol. itt ellenorzik, h minden rendben van e az utleveleddel, meg a belepecsetelt / belekapcsolt / belerakott kilepo kartyaval (disembarktion card). ha ezen atjutottal, akkor gyakorlatilag kileptel az orszagbol.
elvileg ezen a ponton is visszafordithatnak ha pl nincs jegyed tovabbutazasrol a cel orszagban es tudjak, h ott ezt szigoruan megkovetelik.
vietnamban emiatt kestuk le a repulot 1x... eleve keson ertunk mar oda, h visszarepuljunk thaifoldre, de meg felengedtek volna, sot a borondunket is felvihettuk volna a fedelzetre. de mikor kiderult h nekem nincs thaifolrol kifele meno repjegyem, akkor aszontak h ez igy nem lesz jo, mer visszafordithatnak engem... es hiaba mutogattuk h 826ezerszer jartam mar thaifoldon es mar megismernek a hataron bennunket es nem kernek jegyet, aszontak h nem. mellesleg sose lattak magyar utlevelet, foleg olyan gagyi keket amit a singaporei magyar nagykovettsegen adnak ideiglenes utlevelkent es ez gyanus volt nekik... le is fenymasoltak h oktatni tudjak, h van am ilyen moriczka utlevel is...

ivivan 2010.06.22. 15:13:15

@onetom: ezt a szállás dolgot akartam már kérdezni, hogy mibe fáj Szingapúrban egy normális lakás? Mert hiába keresne Psmith átszámolva magyar forintban 27 milliót havonta, ha az albi 25 millió per hét :D

suan2 2010.06.23. 09:47:30

@ivivan: ezert a szobaert most havi 450 sgd-t fizetek, amiben lakok. De kapok vele jo tarsasagot is meg hazi kosztot, szal kesz fonyeremeny :)
A teljes 3 szobas es 3 furdoszobas lakas amugy 3000 sgd-be kerul havonta.

ivivan 2010.06.24. 16:55:42

@suan2: akkor nem olcsó mulatság a lakás. De ez így szokott lenni, ahol magyar szemmel magas a fizetés ott a lakbér is magas :)

onetom 2010.06.27. 23:22:55

@ivivan: nem olcso a lakas berles, ez igy van. cserebe viszont nem rosszak a fizetesek, szoval osszesegeben egy jo informatikus jobban meg tud elni itt mint otthon. csak angolul nem art tudni... tulkepp ez a legfontosabb kriterium itt a szaktudas mellett talan, meg az h ne zavarjon a meleg...

par konkret adat. tavaly elott egy 10. emeleti, 3 haloszobas, 2 furdoszobas "panel" lakast 2000 SGD/ho-ert berelt nekem a motorworld.jp es ezen felul 4000 SGD/ho fizetest kaptam. aztan megrogyott kicsit a ceg a gazdasagi valsag miatt es par honapig csak 4000-et kaptam, amibol 2000 volt a lakas, DE meg igy is igggen vigan eleltem, ugy h meg a timi is kijott a lanyaval -- igaz o is injektalt 1 kis penzt a mokaba, meg vettunk fol kb 1800 SGD hitelt es mindekozben meg ugye odakoltozott a mostani felesegem is.

hazat venni singaporeban nem1xu kerdes, meg kibaszott dragak is. azt viszont el tudom mondani, h a phuketi hazunk az 2millio thai baht-ba kerult, ami mostani arfolyamon 14millaHUF (persze ebbol csak ~10-15%ot fizettunk ki, a tobbi hitel 1elore)

ivivan 2010.07.12. 21:24:19

@onetom: Ez annyit jelent, hogy a havi fizetés fele egy szép lakás. Az végülis annyira nem is sok. Itt, Szegeden is lenne majdnem ennyi, ha szép lakást akarunk bérelni...

"meg az h ne zavarjon a meleg..."

Hát szerintem itt most melegebb van, mint ott :)
süti beállítások módosítása